Вторник, 28. Юни 2022
Нови продукти
Абонамент за новини
Трюфели, пияни вишни, топчета или сърца - автоматизираното местене и сортиране на шоколадови бонбони трябва да е деликатно. За да позволи динамичното захващане на бонбони с различни форми, специалистът във вакуумните технологии J. Schmalz GmbH добави SPG вендузите за шоколадови бонбони към своя набор от продукти.
SPG вендузи за шоколадови бонбони

SPG вендузите имат изключително тънък и гъвкав ръб, който осигурява оптимално уплътнение за различни типове бонбони, както гладки и глазирани, така и такива със структурирана повърхност. Камбановидната форма на вендузата гарантира, че кръглите и квадратни бонбони са напълно затворени и сигурно държани с максимална динамична сила. Дори шоколадови бонбони с пълнеж се местят при високи скорости без да бъдат счупвани. Камбановидната форма сигурно затваря бонбонa, докато с ниската стойност на вакуума от -100 mbar се избягва изтичането на течния пълнеж. Високата стойност на номиналния дебит на засмукване на вендузата осигурява бързо достигане на желаниия вакуум и оптимално компенсиране на утечките, получени при захващане на много структурирани бонбони.

Изработени от FDA-съвместим силикон, SPG вендузите са разрешени да влизат в контакт с храна. Те са съвместими с хигиенните изисквания, защото могат да бъдат подменяни без да се получават замърсявания. Помощ при монтажа оказва интегрирано в основата на вендузата удебеление, което позволява подмяната й без докосване на уплътняващия ръб. SPG вендузите могат да бъдат стерилизирани и почиствани с индустриални почистващи агенти.

Свързващ нипел, състоящ се от една част с 1/8" външна или вътрешна резба и интегриран уплътняващ О-пръстен, се използва за връзка към робота или захващащата система.

Независимо дали работите с кръгли бонбони с максимален диаметър 35 мм или с овални или квадратни бонбони с максимален диагонал 30 мм - SPG вендузите позволяват надеждно захващане с екстремно кратки цикли.