Понеделник, 27. Юни 2022
Нови продукти
Абонамент за новини
Логичната следваща стъпка - Schmalz добави SSG хващач за стрингове към своята продуктова гама, необходим в процеса на производство на фотоволтаични модули. И представя за първи път модулна захващаща система, специално за захващане на фотоволтаични стрингове.
Schmalz хващач за стрингове SSG

Без отпечатъци, точно позициониране, надеждност: предимствата на захващането с вакуум на фотоволтаични продукти са неоспорими, необходим е просто правилният тип хващач. За процеса на производството на стрингове, Schmalz разработи новата серия хващачи за стрингове за ръчно (SSG-M) или автоматично захващане (SSG-A).

За да посрещнат високите изисквания, SSG-M и SSG-A хващачите за стрингове са оборудвани с интелигентни свойства чрез дълбоко познаване на процеса. И двата варианта са компактни хващачи, състоящи се от алуминиев профил, реле за вакуум, клапан и вендузи. Интегрираният ежектор осигурява нежно и сигурно захващане на стринга, дори и ако някоя от клетките е деформирана, перфорирана, счупена или дори липсваща. Вендузите FG 19 с 2 1/2 сгъвки отговарят за сигурното захващане на клетките. Те имат дълъг, изключително тънък уплътняващ ръб, който създава оптимално уплътнение дори при неравности от опроводяването и основните шини. Малкият вътрешен диаметър на FG вендузите предотвратява неволна деформация на детайла, специалният материал HT1 не оставя отпечатъци върху чувствителните детайли.

Вашите предимства:
 - Хващачът е с ниско тегло
 - Захващането е сигурно дори при частично покриване на някои от вендузите
 - Стрингът може да бъде захванат, без да бъде замърсен или повреден.

Хващач за стрингове SSG-M вариант за ръчно захващане
SSG-M за ръчно захващане на стрингове е особено подходящ при поправка на стринговете извън автоматизираната линия. Повредените стрингове могат да бъдат взети внимателно, да бъдат поправени и върнати обратно на автоматизираната линия.

Хващач за стрингове SSG-A вариант за автоматизирано захващане
SSG-A за автоматизирано захващане на стрингове е разработен специално за процеса на подреждане на стрингове. По време на тази стъпка запоените клетки се вземат от шаблона (в някои случаи се поднасят пред тестово оборудване за визуален контрол) и след това се поставят със слънчевата страна надолу върху фолио за следващия процес на ламинация.

Хващачът за стрингове на Schmalz се произвежда във варианти за 8, 10 или 12 клетки, за клетки с размери 125 или 156 mm и за различно разстояние между клетките. Дължината на модулната система варира от 1233 до 1853 mm. Работата със SSG-M е лека, заради здравите дръжки и ръчния управляващ клапан, който превключва вакуума. SSG-A хващачът може да бъде свързан посредством фланцов адаптер към всеки стандартен тип робот.

Детайлна информация за SSG от страницата на Schmalz....