Понеделник, 27. Юни 2022
Нови продукти
Абонамент за новини

Специалистът във вакуумните технологии J. Schmalz представя първата модулна система за бързо и лесно създаване на вакуумен енд-ефектор за пакетиращата индустрия

Вакуумен енд-ефектор - детайли
Гъвкавост чрез модулен дизайн: Свободен за конфигуриране вакуумен енд-ефектор съставен от фланец, фланцов модул, основен модул, свързващи елементи и вендузи

Schmalz представи новата модулна система за вакуумни енд-ефектори (VEE) на изложението Interpack 2011 г. Подходяща за бързо и гъвкаво конфигуриране на хващачи за "Pick and Place" процеси, за използване в пакетиращи машини, в каширащи машини, в машини с горно и странично пълнене на кашони, а също и в машини, които изискват честа промяна на формáта.

Вместо да се връщат назад към твърдите рамки, направени за конкретно приложение, сега системните интегратори и производителите на машини имат възможност да създадат или преконфигурират гъвкавия енд-ефектор: широк набор от комбинации за захранване с вакуум, свързващи елементи и връзки към вендузи. За всички елементи на модулната система има налични за изтегляне 3D CAD модели на www.schmalz.com.

VEE модулната система от Schmalz позволява минимална конфигурация с една вендуза и размер от 38x38 mm, с тегло само 60 g. Най-голямата конфигурация на вакуумен енд-ефектор е с 12 вендузи на различни отстояния и максимален размер на хващача от 300x200 mm при тегло от 800 g. Потребителите могат да избират вендузите от специализираните варианти на Schmalz в зависимост от техните изисквания: плоски вендузи SGPN за захващане на крехко фолио и блистерни опаковки, плоски вендузи SPF за захващане на здрави кашони, силфонни вендузи SPB4 за захващане на пълни и меки торбички.

VEE може да бъде натоварен с до 2000 g и да бъде ускоряван до 10g (100 m/s²) без значение на типа продукт, което означава, че може да покрие всички изисквания на бързите "Pick and Place" процеси, типични за пакетиращата индустрия.

Всички VEE елементи са изработени от Polysulfone PSU съгласно FDA спецификациите. Те са устойчиви на алкални и киселинни почистващи агенти и могат да бъдат стерилизирани. Това ги прави подходящи не само за пакетиращата индустрия, но специално за използване във хранително-вкусовата индустрия.

Schmalz предлага стартов комплект със 120 компонента, който включва всички елементи за създаване на до два енд-ефектора, включително вендузи и ръчен бързосменяем накрайник с байонетна връзка.

Повече информация може да намерите тук.

Вакуумен енд-ефектор в действие
VEE Вакуумен енд-ефектор: Създаден за високоскоростни приложения с ускорение до 10 g