Неделя, 04. Декември 2022

Новата система хващачи с голяма площ FMP от Schmalz се характеризира с над 86% по-голяма сила на задържане от конкурентни продукти, по-голяма гъвкавост и увеличена ефективност. Така третото поколение хващачи поставят нови стандарти в автоматизираните процеси по захващане.

Широк набор от приложения

Хващач с голяма площ FXP/FMPНовата система хващачи с голяма площ FMP прави възможно захващане с лекота на детайли направени от различни материали като дърво, ламарина, стъкло, картон или пластмаса с различни форми, повърхности и размери. Детайлите дори могат да бъдат хващани и от неточно дефинирана позиция. Новата система осигурява процесно безопасно захващане на порести детайли и детайли с разстояния между тях. Системата е подходяща за използване в дървообработващата и мебелна индустрии за пренасяне на ламинирани и неламинирани детайли, като дъски, греди или плочи. Новото поколение FMP демонстрира също така сила в процесите на пакетиране и е идеален за автоматично палетизиране и депалетизиране на кашони, торби и опаковки от термосвиваемо фолио.


86% повече сила на засмукване

Гъвкавост и мощностSchmalz е оборудвал хващачите със специална вложка и клапани за затваряне на свободните отвори за да оптимизира потока. Сравнено със най-добрите продукти на конкурентите хващачи, FMP генерира с впечатляващите 86% повече сила на засмукване от средното, когато е използван за детайли с грапава повърхност и 87% повече при детайли с гладка повърхност.

Предимствата за вас:

   • Процесно безопасно захващане на порести детайли
   • Бързо изсмукване за кратки цикли
   • Подобрена енергийна ефективност
   • Ценово ефективена конструкция

Модулен дизайн

Модулен дизайн на хващача FXP/FMPОсновното тяло на хващача с голяма площ се състои от екструдиран алуминиев профил с една камера и има връзка за външен генератор на вакуум. FMP може да бъде оборудван с вендузи или изключително гъвкава уплътняваща пяна. Оптимизираното двойнозалепващо фолио, което се използва за закрепване на уплътняващата пяна, също е ново. Когато пяната покаже че има следи от износване, тя може да бъде отстранена без да остави каквито и да било следи по тялото на хващача. Това премахва нуждата от сложно почистване на повърхността и отворите, работата по замяна на пяната е намалена с 90%. Иновативното фолио за клапаните позволява бърза смяна, когато се налага промяна на типа или размерът им. Това означава, че хващача може бързо и лесно да бъде адаптиран към променените изисквания. Дори обратните клапани могат да бъадт добавени или заменени бързо. Каналите отстрани на тялото са предназначени за закрепване на сензори за отчитане наличието на детайл и оптимизиране времената на циклите.

Като цяло Schmalz успя да намали теглото на хващача с 25%, което прави възможно намаляване времената на циклите и ускоряване на процеса на производство.

Минимална поддръжка, максимални възможности

Удължен живот на FMP хващачаПо време на работа, хващачите с голяма площ осигуряват изключителна лекота на обслужване и ремонт. Като пример, профилът с една камера означава, че при промяна на изискванията за захващане може да се смени, бързо и лесно, управлението на вакуумния поток по всяко време, без да е необходима подмяна на уплътнения.

Schmalz са извършили тестове на своите нови уплътняващи пени и на техните конкуренти, а също така и на стандартна полиуретанова пяна. Резултатът: Износване за другите пени са в граници 200000 до 800000 цикъла. Уплътняващата пяна на Schmalz достига над 2 милиона цикъла преди да стигне границата си за износване. Това гарантира увеличена продуктивност чрез минимизиране на времената на поддръжка и престой на системата, това се отразява върху бързото възвръщане на инвестицията.

FMP серията ще е налична от третата четвърт на 2013 г. Ефективния производствен процес в Schmalz осигурява кратък срок на доставка.

За изтегляне

Флайър: Система хващачи с голяма площ FMP (473 KB)

Представяне: Гъвкавост и мощ (1,1 MB)