Неделя, 04. Декември 2022

Schmalz представя своята нова серия вендузи SPB4f за гъвкави опаковки. Вендузата позволява динамично и сигурно захващане на всички видове гъвкави найлонови опаковки.

Вендуза за меки опаковки SPB4fПакетирането в найлонови пликове в момента е най-бързо развиващият се пазарен сегмент в пакетиращата индустрия. Предизвикателство е сигурното захващане на подобен тип пакети в автоматизираните процеси, защото торбичките могат да бъдат пълни с различни материали като прах, твърди предмети или течности. Още повече торбичките може да бъдат изработени от различни материали. Оптималното уплътнение е необходимо за надеждно захващане, и по специално когато материала е предразположен да образува гънки в случай, че торбичката не е много пълна, или се клати по време на пренасяне. Силфонните вендузи от серия SPB4f могат да посрещнат тези предизвикателства, независимо от използваните материали за торбичките, материала вътре и нивото на пълнене. SPB4f е идеална за използване с Delta роботи за бързо захващане на гъвкави опаковки в приложения като pick-and-place и подреждане в твърди опаковки (кашони).

За да се осигури транспортиране на торбичка или друга гъвкава опаковка надеждно, силфонната вендуза е оборудвана с уплътняващ ръб, който позволява перфектно адаптиране към детайла. Този ръб осигурява оптимално уплътнение, когато се използва с торбички с голям брой гънки. За да се оптимизират уплътняващите свойства и за да се увеличи силата на задържане, в уплътняващия ръб са вградени сегментиращи въздушния поток ребра. Ключовият фактор е способността на вендузата да захваща мигновено торбичката, веднага след като ръба докосне повърхността ѝ - това осигурява нежен допир до пренасяния продукт и ускоряване на процеса по захващане. Армировката на вендузата с 4.5 сгъвки позволява по-голяма сила на повдигане и създава важен ефект на демпфериране, когато се хваща опаковката на продукта. Интегриран стабилизатор за торбичката я задържа сигурно и предпазва тънкия найлонов филм от всмукване.

Силфонна вендуза SPB4fСъс своя голям номинален диаметър, свързващия нипел позволява голям дебит на засмукване и е създаден за работа с помпи, въздуходувки и многостъпални ежектори. Различни резби са налични за нипелите на SPB4f в зависимост от приложението. Те също могат да бъдат свързани директно към тръба и стегнати със скоба. Уплътняващия ръб и тялото на вендузата са изработени от FDA-съвместим силикон  и могат да бъдат използвани  за сигурно и надеждно захващане на торби и гъвкави опаковки в хранително-вкусовата индустрия. Материала може да бъде почистван лесно и бързо. Вендузите SPB4f са налични с диаметри 30, 40 и 50 mm. С тази нова серия, J. Schmalz GmbH разширява своето портфолио продукти за пакетиране. Продуктовата гама за пакетиране на компанията включва също така вендузи за картонени опаковки и тънки фолиа.


За изтегляне

Флайър: Силфонни вендузи за торбички и гъвкави опаковки (406 KB)