Петък, 14. Юни 2024
За да поддържа ефективното захващане в пакетиращата индустрия, Schmalz представи новата SPB2 силфонна вендуза на изложението Fachpack. Тя може да бъде използвана за захващане и пренасяне на картонени кутии и в картониращи машини, които изискват по-специално голям ход на вендузата, динамична работа и износоустойчивост .

Новата силфонна вендуза SPB2 Кръглата вендуза с 2.5 сгъвки също така е идеална за захващане на не твърди детайли като пълни картонени кутии в процесите на палетизиране и депалетизиране. Вендузите демонстрират тяхната сила в приложения изискващи максимално адаптиране и компенсация във височината. Това включва и изтегляне на картонена заготовка от магазин на ротационна картонираща машина. Още повече SPB2 са изключителни експерти при захващането на картон, твърди и гъвкави опаковки при опаковащи машини с горно и странично пълнене.

Автоматизираният транспорт на такива детайли поставя високи изисквания към технологиите за захващане, особено по отношение на хода, динамичното представяне и износоустойчивостта на вендузите. С 2.5 сгъвки, вендузите SPB2 предлагат отлична сила на повдигане. Тя се адаптира перфектно към отделните детайли и лесно компенсира разликите във височините на огънати повърхности. Вендузата е оборудвана с гъвкав уплътняващ ръб, който осигурява превъзходно уплътнение към картон и твърди опаковки.

Големият вътрешен отвор при сгъвките позволява голям дебит за кратки времена на циклите, което е положителен ефект по отношение на енергийния баланс в процеса на производство. Ключов елемент се намира между уплътняващия ръб сгъвката да предпази вендузата от хлъзгане. Schmalz конструира вендузата от износо- и абразиво- устойчивият материал Elastodur ED-65. Това се отразява на живота на вендузата като е по-дълъг около 3 пъти повече от този на вендуза направена от NBR. SPB2 силфонната вендуза е налична в диаметри от 20 до 50 мм и с различни присъединителни резби.