Петък, 14. Юни 2024
Вакуумният специалист Schmalz разшири гамата си вакуумни генератори с много голям дебит с пускането на новият ежектор SBPL. Той е особено добър за сигурно захващане на различни детайли у позволява кратки цикли на работа.

SBPL Schmalz увеличи изключително много ефективността на ежектора спрямо предшественика си. Новата Eco Nozzle технология е базирана на многостъпалния принцип на вентури и осигурява оптимална комбинация на дебит на засмукване и енергийна ефективност. Благодарение на Eco Nozzle, дебита на засмукване в диапазона -200 до -600 mbar е два пъти по-висок от преди. Времената на евакуация и на циклите са намалени значително.

Когато конструираха новият ежектор, експертите от Schmalz обърнаха голямо внимание и на продуктовия дизайн. Основното тяло и системата дюзи са изработени от изключително здрав технополимер. Това прави ежектора много здрав и 50 процента по-лек от предшественика си, който е изработен от алуминий. Модулния дизайн също показва практически предимства за потребителя: SBPL може да се почиства много бързо и е много лесен за поддръжка. Новият продукт на Schmalz е наличен в два варианта: HF (high-flow) варианта (диапазон до -500 mbar) е идеален за захващане на порести детайли като картон, пакетиращи и изолиращи материали. HV (high-vacuum) варианта (диапазон от -500 mbar) е перфектно решение за транспортиране на плътни детайли, като стъкло и дърво. Следните опционални аксесоари са налични за SBPL ежектора: реле за вакуум, манометър, бързоизпускащ клапан, електромагнитен вентил, филтър и шумозаглушители.

Видеопредставяне на ежектора може да видите по-долу: