Петък, 14. Юни 2024
MetalWork S.p.A. увеличи семейството на електрическите актуатори с още един представител - Електрическа ос SHAK.

Електрическа ос - серия SHAK SHAK е задвижван от ремък безпрътов електрически цилиндър с V-Lock интерфейс. Тялото на цилиндъра е направено  от здрав екструдиран алуминиев профил, за да се осигури оптимална твърдост. Типичната сглобка за V-Lock - лястовича опашка - е осигурена за лесна инсталация, използвайки QS свързващи елементи. V-Lock интерфейсът с лястовича опашка и стандартни канали са монтирани на подвижната плоча, за да позволят фиксиране на други компоненти, използвайки K или QS елементи. Количката се движи посредством регулируеми колелца, движещи се по закалени и темперирани направляващи, вмъкнати в екструдирания профил, за да получим твърда система с регулируем луфт. Нипели за гресиране на направляващите са монтирани на каретата. Каретата се задвижва чрез армиран ремък от двигателната ролка. В цилиндъра има и механична обтягаща ремъка система.

Различни двигатели са налични - стъпкови и серво мотори. Вариантът със сервомотор може да се оборудва с 1:3 редуктор, когато ви е необходим максималният въртящ момент.
В допълнение на стандартните мотори, включени в каталога, по поръчка цилиндъра може да бъде оборудван и с друг мотор. Началната позиция се определя с индуктивен сензор, включен в цилиндъра.

Два различни размера са налични SHAK 340 и SHAK 470, с предварително определени стандартни ходове. За всеки размер може да се определи страната, от която да се монтира моторът (4 позиции). SHAK цилиндърът може да се монтира вертикално и хоризонтално. При вертикална инсталация е препоръчително да се използва мотор със спирачка, която да се активира само в случай на спиране на захранващо напрежение, но не и когато има претоварване на мотора. За коректна работа на спирачката е необходимо да се изпълнят ограниченията съгласно кривата за аксиално натоварване спрямо скоростта.

Като аксесоари се предлага кабеловодеща верига и скоби за монтаж.